Sınav 23:32

Nasıl oldu ne oldu tam anlamıyla anlamış değilim.Minik evimize hırsız girdi.Nasıl anlatılır ne anlatılır tam anlamıyla karar veremiyorum.Sadece eve girdiğimizi ve kadriye annemin yüz ifadesini ve sesini hatırlıyorum.

Gün içersinde anneme ,akşam da eşimi de alarak ananeme gittik.Akşam çayımızda tamamladıktan sonra erkenden eve gelme gereği duyduk genelde ananemde oturmayı seven ben saat 22 gibi kalkmak istedim hatta eşim biraz daha oturalım değince 22.30 da tekrardan eve gidelim demeğe başladım onlarda kabul edip evimizin yolunu tuttuk.Geçerken tekrar anneme uğrayıp ananemin yaptığı mis gibi ekmeği anneme bıraktık iyiki de bıraktık.Belki de bırakmasaydık başka türlü şeylerle de karşılaşabilirdik iyi yada kötü.

Önce eve giren bendim aslına bakarsanız Rabbim korudu belkide yüz yüze bile gelebilirdim insalıktan nasibini almamış zatla.

Eşimle biz mutfağa geçtik ellerimizde ki torbalarımızı bırakmağa.Annemle vildoş içeri girdiler önce küçük odanın kapısını hızla kapanması,banyonun önünde annemin çantasının darma dağınık oluşu ve annemin yatak odasında ki yüzü ve sesi.

Eşimle kapanan kapıyı açtık odamızda herşey yerindeydi (çok şükür elhamdülillah bıraktığımız gibiydi.)sadece aklıma gelen yeni aldığımız bilgisayardı oda duruyordu.İstese rahatlıkla götürebilirdi. Yatak odasına geçtik tüm çekmeceler dolaplar yerle bir. Yatağım üzerinde açılmış hurçlar kırılmış bir kumbara kutusu,acayip bir hengame.Manzara tam filmlerdeki gibiydi.Sadece para ve altın tarzında birşeyler aramış sanırım eşimin takımlarının ceplerine varana kadar bakmış çünkü.

Ben soğuk kanlı biriyim öyle de olduğum söylenir olay anında panik yapmam çareyi bulmaya o anı biran önce atlatmaya çalışırım herşey olağan haline döndümü bende patlak verir:)önce annemi sakinleştirdik,sonra şükrettik.

Çünkü önce eşim girebilir, erken gelebilir karşılaşabilirdik.Saldırabilir başka başka şeylerde olabilirdi.Allahtan yüz yüze gelmedik.

Evde ayak izi bile yok.Dağılan çok bir yer de yok ve maddi bir kaybımızda yok sadece kırılan kumbarada ki bozukluklar ve annemin çantasında ki 20 ytl bir iki küçük altın küpe.Daha sonra toplanan oda hırsıza söylenen bir çok söz benim tarafımdan daha yeni toplamıştım katlamıştım ütülemiştim ama ben:)))

Avukat arkadaşımızı arayp sorduk evde çok bişey olmadığından polis çağırsak bile sadace huzursuz olacağımızı ve uzun uzun şeyler yaptırcaklarını hatta ifade vermek için karakola gidebileceğimizi ve daha da tedirgin olacağımızı söyledi.Bizde çağırmadık iyimi yaptık kötü mü bilmiyorum:(

Manevi olarak verilen huzurluk tedirginlik oldu hepimizde .Ve hakkı olmadığı halde girilmeye çalışmış bir ev,ve sabaha kadar oturan ben.

Düşünüyorum maddi ve manevi verilen rahatsızlık ahiret hayatında o kişiye nasıl yansıyacak diye.Ben insanların hakkını yemekten korkarım.Bilirim ki kul hakkıyla Rabbimin huzuruna çıkmak en zor en ağır şeylerden biri.

Ya oooo....

Gece yatağıma yatınca ilk Cenneti düşündüm.Bu tür şerli insanların orada bulunmayacağını, huzur ve mutluluk içinde olunacağını.

Bu tür bir şeyle karşılaşmamıza da ;Kendimde yada ailemde yaptığımız yanlışlarda aradım.Eksik yaptığım yada yaptığımız şeyler olduğunu düşündüm..Kendimizde aradım yada dedim Rabbim bize böyle bir sınav hazırladı.Bakalım isyan mı edeceğiz yoksa halimize şükür mü edeceğiz.

Rabbim sevdiği kullarına dert ve sıkıntı verirmiş dedi eşim.Zaten onun sakin hali ve davranışlarından olayı abartmadan rahatlıkla dualarımızla çabuk atlattık.Ve tabiki tedbirlerimizide almaya başladık.

Rabbim tüm kardeşlerimi,ailelerini sevdiklerini kötü ve kötülüklerden korusun.Kaldıramayacğı dert ve sıkıntı vermesin.

21 yorum:

nes-kafe dedi ki...

canım yaa Allah korumus. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bende bu tip işleri yapan insanların ahirette nasıl olacaklarını düşünüyorum. Allah ıslah etsin.

Ayça dedi ki...

tekrar çok geçmiş olsun. bana da geçen yıl kapkaç saldırısı olmuşt :( zordur bilirim. Rabbim herseyin hayırlısını versin

Talha ile Eymen'in annesi dedi ki...

rabbim korumuş sizleri. allah muhafaza...
onların hali öbür tarafta pek de iç açıcı olmayacak.
rabbim hepimizi böyle olaylardan korusun...

AYSUN dedi ki...

geçmiş olsun sedacım:( verilmiş sadakanız varmış gerçekten de. 4 sene önce ben nişanlıyken kurban bayramında bizim eve de girmişti hırsız. Hem de gündüz ve biz alt katta ablamda otururken. Oturma odasında bulduğu paraları alıp gitmişti. Yüklü bir paraydı maalesef:( Ama cana geleceğine mala gelsin diye avutmuştuk kendimizi. İyi ki öbür taraf var...

RUMEYSA dedi ki...

ya valla çok üzüldüm iki yıl öncede amcamlara girmişti hemde benim onlarda kaldığım akşam dışarsının kar olmasına rağmen evde parmak izi bile yoktu ama amcamın telefonu ve cüzdanı yengeminde cüzdanı alınmıştı polisi çağırdığımızda ise eğer önemli bi şey yoksa bişey olmaz demişti ama sonradan Allaha şükür cüzdanları bulduk ama telefonu bulamadık bide benim dandik ama çok sevdiğim yüzüklerim gitmişti :(

GERÇEKTEN ÇOK GEÇMİŞ OLSUN

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Arkadaşlar destlekeriniz için çok teşekkür ederim.
Nes amin demekten başka birşey gelmiyor elimizden canım.

Tonguç Allah korumuş senide canım.Rabbim beterlerinden korusun

Talhamızın annesi Rabbim akıl fikir ve Yüreklerine Allah korkusu versin demek geliyor sadace içimden

Aysuncum sağolasın.Nasıl gözleri kararmış bu insanların.Hep beterin beteri vardır diye telkin veriyorum kendime ve çevreme.

Rümeysacım sağolasın canım.Sizede çok geçmiş olsun

Minel dedi ki...

Geçmiş olsun
Annemlerin evinede hırsız girmişti ben 9 aylık hamileyken ne kadar şükrettim ozaman
Sık Sık WC için kalkan ben o gün kalkmadığıma ve o şahsiyetle karşılaşmadığıma!!
Geçmiş olsun tekrar

sühendan dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun.Gerçekten benim de yaşamaktan kortuğum şey evimde bir hırsızla karşılaşmak.Rabbim herkesi bu tür olaylardan korusun.Evlerimizi bizim için huzurlu,güvenli kılsın.

Yaren dedi ki...

Cok gecmis olsun canim,iyiki yokmusu´nuz evde.Cünkü hirsiz ev girince her seyi göze almis demektir.Bu olaya birde diyer yönden bakilirsa biraz daha tesseli olur insan.Allah islah etsin öylelerini arkadasim.Yeni yilin kutlu olsun,saglik basari huzur ve sevdiklerinle yaninda olsun.Sana hirsizsiz seneler diliyorum canim;) hic bir sey takma kafana olan olmus,zarar mala gelsin cana degil canim benim.Sevgilerimi biraktim.

Adsız dedi ki...

Büyük geçmiş olsun kardeşim.
Neler olmuş böyle...Allah Korusun kazasız belasız atlatmışsınız.
Hiç dert etme kardeşim,önlem alın,geçer gider.Hayatta neler var...
Allah CC can sağlığı versin,gerisi boş..
Canım benim, sakın üzülme...
Ferahnaz Elyakmaz

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun kardeşim, önemli değil kardeşlerin belirttiği gibi.Allah fırsat vermemiş bak.
Üzülmeye değmez, mal kimin mülk kimin ?
Mal sahibi mülk sahibi hani bunun ilk sahibi ? demişler...
Hiç canını sıkma.

Adsız dedi ki...

Kardeşim iki gün gelmedik neler oldu ya...
Allah o hırsızı cehennemlerin dibinde haşlasın...Edepsiz şerefsize bak ya...
Ben olsam ona gelin çeyizi gibi katkat büzerdim ama...
Töbe töbe...Ahlaksıza bak ya...
Neyse ağzımı bozmayayım..

Adsız dedi ki...

Neyse birşey olmamış Allah'a şükür kardeş.Yardıma ihtiyacın olursa haber ver, dalayım...
:)

Adsız dedi ki...

Leyla ben bu arada, bastım gitti...

Adsız dedi ki...

Ay kardeşim çok geçmiş olsun, Allah kazadan beladan saklasın, camlarınız neydi ? tahta mıydı pvc mi ? Bizimde bir tanıdığa girdiler ama kilit taktırmamıştı camlarda korkulukta yoktu.Sonra kilit falan taktırdılar ama paralar altınlar gitmişti.
Çok hastaydım fena griptim kardeşim giremedim uzun zamandır.
Bir de okuldu evde çok yoruyor giremiyorum akşamları bazende misafir...
Çok geçmiş olsun...

Adsız dedi ki...

Elleri kırılsın, ah kardeşim neyseki bir zararınız yok.Büyük geçmiş olsun.
Allah böyle dertler vermesin.

Adsız dedi ki...

Çok geçmiş olsun kardeş,önemli birşey olmaması sevindirici, hiç korkmayın önlem aldınız mı hırsız gelmez, hırsızlar zoru sevmez...Allah ellerini terse çevirsin...

Adsız dedi ki...

Allah korumuş kardeş aman bırak gitsin, karşılaşmamanız hayırlısıdır.
Ama korkmayın bence, korkmak daha kötü tam tersine coşmak lazım...
Leyla kardeş gibi :)
Not:Bende çok kötü grip oldum malum 45kg olunca :((((

Adsız dedi ki...

Geçmiş olsun ablacım, dert etmeyin birşey olmamış malını mülkünü kaybeden insanlar var.
Allah korumuş sizi.
Karşılaşmamanız daha iyi olmuş.
Fırsat buldum sırf bunu yazabiliyorum.Ablamda kötü grip oldu 1 aydır fena.Selamları var,çok üzüldü söyleyince.
Allah ferahlık versin gönlünüze...

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Güzel kardeşlerim Allah RAzı olsun sizlerden.Sizlerin güzel yorumlarını okuyunca insanın gönlüne farahlık geliyor.Çok şükür atlattık oldu ve geçti.Rabbim beterinden korusun ve kimseye böyle kötü olaylar yaşatmasın.Her halimize şükretmek gerektiğini bir birkez daha anladık canlarım.

Ayırca Melis ve Sümeyye kardeşlerimede Rabbimden acil şifalar diliyorum.Kıyamam ben onlara ama biliyorsunuz hastanın duası kabul olurmuş hepimize dua edin olur mu hem bizim bekar kızlarada hayırlı eşler demeyi unutmayın:)

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Saadet kardeşimi de unutmayayım canım sana da çok geçmiş olsun.Rabbim acil şifalar versin.İyi bakın kendize siz bana lazımsınız kızlar:)Ayrıca camlarımızı yeni pvc yaptırmıştık ama onlarıda açıyorlarmış hemde kolaylıkla onu öğrendik.Kiliti bizde taktık herkeze de tavsiye ederim.Bir tona kadar açılmıyormuş ayrıca öyle çok pahalı birşey değil herkezin bütçesine göre var arkadaşlar duyrulur.