17:36

Resimde gördüğünüz sofra S.yengemin iftar sofrası.Biraz geç oldu ama rahatsızlığım tekrar etti hatta biraz ateşlenme yatma olayına döndü:P

Soframızda;

Mercimek Çorbası



Kırmızı Biber Dolması



Adanadan gelmiş değişik bir sos;içerisinde minik doğranmış biberler,sarımsak,sirke,kekik,ve bilimum bir şeyler daha vardı ama biz çözemedik:)her kez yorum yaptı ama tabakların içerisindekiler kısa sürede tüketildi:)Hediye gönderildiği için ismi ve ne olduğu hakkında bir fikrim yok:)


Havuçlu Kereviz Salatası


malzemeler

1 kereviz
1 havuç
birkaç diş sarımsak
Süzme yada normal yoğurt(göz kararı)
Ceviz
1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı


Kerevizi ve havucu rendeleyip önceden hazırladığımız sarımsaklı yoğurdun içine aktaralım.(kereviz soyuldukdan sonra kararıyor biliyorsunuz)zeytinyağını ve cevizde ekleyip tüm malzemeyi iyice karıştırın.Kereviz sevmeyenlerin bile yediği bir salata.



Tavuklu Bezelye,Börek
Pilav
Tatlı olarak da Cevizli Kabak tatlısı vardı ama resmini çekmeyi unuttum:(Dayım ısrarla tatlıyı kendisinin yaptığı söyledi durdu.Kabağı kesmiş de:)



Yukarıda resimde gördüğünüz evlenince ilk kez tadına baktığım ve bayıldığım ve kadriş aneyin Patates Böreği.Öncelikle kendileri sıcak sıcak kesildi diye dağıldı ve sanırım annem çok fazla tereyağ koymadı evde diyet yapanlar var diye:)

Malzemelere gelince;

1kg yakın patates

2 adet yumurta(bir tanesi ve diğerinin akı patatesin içine konulacak)

125 gr tereyağ

Dargın otu(Bayburt yöresine ait bir ot.tadı oldukça lezzetli,çorbalarda dolmalarda,ve bu böreğe çok yakışıyor)
Tuz

Hazırlanışı;Patateslerimizi haşlıyoruz soyup rendeliyoruz.Yada ufak parçalara bölüyoruz.İçerisine dargın otundan,bir tam yumurta ve bir yumurtanın akını,tuzunu,ve oda ısısındaki terayağımızı aktarıp patatesler pürüssüz hal alana kadar yoğuruyoruz.Altı hafif yağlanmış bir borcama patatesimizi yayıyoruz.Üzerine kalan yumurta sarısını sürüp 180-200 derecede fırınımıza veriyoruz.Üzeri Kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Dargın otu bilenlere yada bulanlanlara şiddetle yapmalarını tavsiye ederim.




Bu arada annem geldi çok şükür.Ama nasıl geldi:)Neler getirmemiş ki en yakın zamanda resimlerini çekip sizlerle paylaşacağım inşallah.

4 yorum:

tedarikmucize dedi ki...

sofra nefis :))

gözün aydın annen gelmiş.

allah şifa versin inşallah bir daha tekrarlamaz.

bende şükür misafir ağırladım. hemde çok güzel insanları :)

Kuaybe dedi ki...

Dargın otunu ilk defa duydum ve çok merak ettim.. Hemen bulup denemem lazım, çatlarım yoksa :))

Kırmızı biber dolması da favorimdir.. Çok hoş görünüyor..

O sosu ise çooook merak ettim.. Tarif isteriz, olmaz öyle gösterip bilmiyorum demek.. Acı sevenler var burada :P

Adsız dedi ki...

Maşallah Halil İbrahim sofrası olsun sofralarınız.Dargını bende merak ettim ama bizde Bayburtlu bir kardeşimiz vardı iftarda, o tarif etti ne olduğunu ve patatesinde tandırda süper olduğunu söyledi.
Ellerinize sağlık...

Bir Hoş Seda imiş... dedi ki...

Nes.sağol canım annemi çok özlemişim görür görmez yanında nazlanıp rahatsızlandım:)Sofranın resmini bizde görseydik fikir olur.İnsanın anlaşabildiği değer verdiği insanlara sofralar hazırlaması çok keyifli.

Kuaybeciğim Tarhun otu diye biliniyor baharatçılarda bayburtlular dargın diyorlar sanırım.Hımm acı sevdiğine göre tarifi sorcağız artık adanaya:)

Ferahnazcığım Rabbim her sofraya bereket versin.Tandırdaki patatesi bana da anlattılar:)kısmet olurda bayburta giderse tanı bakarız inşallah